Krasić: Nad Šešeljem se sprovodi tortura (VIDEO)

Izvor: S media, 27.Nov.2011, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasić: Nad Šešeljem se sprovodi tortura (VIDEO)

Nad liderom radikala Vojislavom Šešeljem u Haškom tribunalu se već devet godina sprovodi tortura i ostvaruje scenario da ga što duže zadrži u pritvoru, smatra šef pravnog tima za Šešeljevu odbranu Zoran Krasić.

Krasić je ukazao na dvostruke standarde Evropske unije, podsetivši na izjavu Tomasa Njokija iz Misije Evropske komisije u Beogradu da pritvor u Srbiji može da traje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << čak i sedam godina, što je sa stanovišta EU neprihvatljivo i zbog čega Srbija neispunjava evropske kriterijume u pogledu poštovanja ljudskih prava.

Odbrana: Stanišićevo stanje se pogoršalo

Krasić: Šešelja ne puštaju zbog izbora (VIDEO)

Hag: Šešelj odbio da se izjasni o krivici

Ako je sedam godina boravka u pritvoru za Evropu predugo, šta je sa devet godina koliko se Šešelj nalazi u Hagu, upitao je Krasić danas na konferenciji za novinare.

On je istakao da je u toku potpisivanje peticije kojom se traži povratak Šešelja u Srbiju i izražava protivljenje ulasku Srbije u EU.

Krasić je podsetio da je za 5. mart naredne godine zakazana završna reč u postupku protiv Šešelja, koji je, kako je rekao, politički zatvorenik.

Šešelju se u Hagu sudi za zločine protiv čovečnosti, povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. godine.

Šešelj je odvojeno osuđen već dva puta, pravosnažno na 15 meseci i nepravosnažno na 18 meseci, zbog nepoštovanaja suda i zbog objavljivanja podataka o zaštićenim svedocima, a protiv njega se iz istog razloga vodi i treći postupak.

(S media/Beta)
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRS: Vlast vodi Srbiju mečki na rupu

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2011

Šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja Zoran Krasić izrazio je danas zabrinutost za stanje ljudskih prava u zapadnim demokratijama i rekao da su u Srbiji napravljene "proevropske stranke" da sprovode ono što se radi Šešelju u haškom tribunalu, a koje Srbiju vode "mečki na rupu, ka EU...

Nastavak na Vesti-online.com...

Todorović: Samo gnjide sada vređaju Šešelja

Izvor: TvojPortal.com, 28.Nov.2011, 10:38

/press online/ Šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja Zoran Krasić izjavio je da radikali neće prestati akciju „Hoćemo Šešelja - nećemo u EU", a uvredljive poruke na račun lidera SRS-a potpredsednik Dragan Todorović smatra „potezom spodoba i gnjida".. . . - Ne prekidamo akciju...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.