SRS: Vlast vodi Srbiju mečki na rupu

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2011, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Vlast vodi Srbiju mečki na rupu

Šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja Zoran Krasić izrazio je danas zabrinutost za stanje ljudskih prava u zapadnim demokratijama i rekao da su u Srbiji napravljene "proevropske stranke" da sprovode ono što se radi Šešelju u haškom tribunalu, a koje Srbiju vode "mečki na rupu, ka EU koja je pred raspadanjem.

Evropskoj uniji, SAD "i tamo gde vlada zapadna demokratija", zbog činjenice da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se lider Srpske radikalne stranke već devetu godinu nalazi u pritvoru Haškog tribunala.

Reagujući na ocenu predstavnika misije EU u Beogradu da pritvor u Srbiji traje nedopustivo dugo, čak i po sedam godina, i da zemlja ne ispunjava evropske kriterijume po tom pitanju, Krasić je na konferenciji za novinare, konstatovao da se, izgleda, ti evropski standardi ne primenjuju za Haški tribunal.

"Ono što preživljava Šešelj u Haškom tribunalu kao pojedinac, što mu se dešava i primenjuje, mora cela Srbija da proživi kao kolektivitet", ocenio je on.

Prema Krasićevom mišljenju, u tom cilju su u Srbiji i napravljene "proevropske stranke" - da sprovode u Srbiji ono što se radi Šešelju u Haškom tribunalu.

On je rekao da te stranke Srbiju vode "mečki na rupu, ka EU koja je pred raspadanjem, jer više ne postoji ona EU od pre 20-30 godina".

"Zato ne prekidamo akciju 'Hoćemo Šešelja - nećemo u EU... Jasno poručujemo: Nećemo EU. Neće oni nas, nećemo ni mi njih", naglasio je Krasić.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.