SRS SE PISMENO OBRATILA HAŠKOM TRIBUNALU

Izvor: Kurir, 16.Okt.2011, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS SE PISMENO OBRATILA HAŠKOM TRIBUNALU

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka uputila je dopis Haškom tribunalu o zloupotrebama u tom sudu, u kojem ukazuje da je zdravstveno stanje haških optuženika Vojislava Šešelja i Ratka Mladića ozbiljno ugroženo.

Šef pravnog tima za odbranu predsednika radikala Šešelja, Zoran Krasić, je na konferenciji za novinare rekao da je Haški >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tribunal prethodno zatražio od radikala razjašnjenje u vezi sa knjigom Milana Lukića pod nazivom "Ispovest haškog sužnja" koja govori o zloupotrebama tog suda.

SRS je u odgovoru Tribunalu navela da je više od 70 odsto optuženih srpske nacionalnosti, da su Srbi osuđeni na više od 1.000 godina zatvora, dok je 14 Srba sa poternica likvidirano ili umrlo.

Krasić je rekao da se nad Šešeljem u Haškom tribunalu sprovodi tortura u svakom pogledu, sa ciljem da on što duže ostane u pritvoru.

On je naveo da je Šešelju onemogućena pomoć njegovih pravnih savetnika i da se krše procesna i ljudska prava kako bi lider radikala, koji se skoro devet godina nalazi u pritvoru, ostane zatočen tokom još jednog izbornog ciklusa u Srbiji.

Krasić je podsetio da je Šešelj postavio uslov za izvođenje odbrane, a da bi ukoliko se ne ispuni, postupak mogao da se brzo završi, završnom rečju lidera radikala u kojoj će tokom 10 dana objasniti sve aspekte optužnice.

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti, povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj i Vojvodini i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. godine.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRS: Hag sprovodi torturu nad Šešeljem

Izvor: RTS, 16.Okt.2011

U dopisu upućenom Haškom tribunalu SRS ukazuje da je zdravstveno stanje haških optuženika Vojislava Šešelja i Ratka Mladića ozbiljno ugroženo. Nad Šešeljem se sprovodi tortura, kako bi što duže ostao u pritvoru, rekao šef tima za odbranu predsednika SRS Zoran Krasić. ..Srpska radikalna...

Nastavak na RTS...

SRS: Tortura nad Šešeljem u Hagu

Izvor: Vesti-online.com, 16.Okt.2011

Srpska radikalna stranka uputila je dopis Haškom tribunalu o zloupotrebama u tom sudu, u kojem ukazuje da je zdravstveno stanje haških optuženika Vojislava Šešelja i Ratka Mladića ozbiljno ugroženo...Šef pravnog tima za odbranu predsednika radikala Šešelja, Zoran Krasić, kaže da je Haški...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.