SRS: Nastavak loše politike BG

Izvor: B92, 26.Apr.2011, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Nastavak loše politike BG

Beograd -- SRS je ocenila da je samit u Karađorđevu "nastavak katastrofalne politike" koju je predsednik Srbije Boris Tadić počeo prošle godine u Istanbulu.

SRS je podsetio da je Turska bila bila jedna od prvih zemalja koja je priznala protivpravno proglašnu nezavisnost Kosova.

"Turska neskriveno promoviše svoje ciljeve na Balkanu, a to je obnova Otomanskog carstva", kažu u SRS-u.

Tadić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je sebi dozvolio da potpisivanjem sramne Istanbulske deklaracije oslabi poziciju RS u BiH, a zatim je omogućio Turskoj da se meša u unutrašnju politiku Srbije, dodaje se u saopštenju.

Stranka Vojislava Šešelja "upozorila" je Tadića da bi Srbija trebalo da podrži referendum u Republici Srpskoj o, kako se navodi, nametnutim zakonima visokog predstavnika za BiH Valentina Incka, i ocenila da je formiranje pravosudnih institucija na nivou države BiH suprotno Dejtonskom sporazumu i da Republika Srpska nikada nije dala saglasnost za formiranje tih institucija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Korak ka normalizaciji u regionu

Izvor: B92, 27.Apr.2011, 12:05

Beograd -- Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov sastanak u Karađorđevu ocenjuje kao izuzetan korak u nastavku normalizacije stanja u regionu...On je podsetio da je tokom prošle godine predsednik Srbije imao niz sastanaka sa čelnicima u regionu..."Ovo je nastavak nove regionalne politike...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.