NOVI RAT ILI SMIRIVANJE SITUACIJE? Šešelj o agresivnim potezima Prištine - otkriva ko stoji iza nemira na severu Kosova

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2023, 18:11

"NOVI RAT ILI SMIRIVANJE SITUACIJE?" Šešelj o agresivnim potezima Prištine - otkriva ko stoji iza nemira na severu Kosova

Dr Šešelj kaže da je pitanje šta je cilj NATO paktu.

Predsednik SRS dr Vojislav Šešelj ubeđen je da su agresivni potezi Prištine izvedeni u dosluhu sa zapadnim silama.

- Kad su Albanci okupirali zgrade Opština na severu Kosova i Metohije niko sa zapada nije reagovao dok je akcija trajala. Kad je sve završeno, onda su kao verbalno to osudili. Ja još nisam čuo kategorične zahteve da se sve vrati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u pređašnje stanje i da se "specijalne policijske snage" povuku sa i četiri severne opštine Kosova i Metohije. To govori da je sve bilo smišljeno da se nakadno napravi malo halabuke kako bi se Srbi smirili i da se nastavi dalje sa sadašnjim stanjem kao svršenom činjenicom. Srbi, naravno, to ne smeju dozvoliti. Nema pregovora o Kosovu i Metohiji dok se sve vrati u pređašnje stanje, dok se ne povuku "specijalne policijske snage", dok se ne uklone te njihove baze koje su već počeli intenzivno da grade i da se krene sa formiranje Zajednice srpskih opština. Tek onda možemo nastaviti pregovore - kaže Šešelj.

Lider radikala smatra Srbija mora da kaže strancima koji dolaze u Beograd kako stoje stvari. 

- Morala bi naša vlast da bude krajnje čvrsta po ovom pitanju. U suprotnom, može doći do žešće eskalacije, do krvoprolića, a onda bi Vojska Srbije i naša policija morali da uđu na Kosovo i Metohiju - rekao je predsednik SRS.

Dr Šešelj kaže da je pitanje šta je cilj NATO paktu - novi rat ili smirivanje situacije.

- Oni verbalno nastupaju kao da im je cilj smirivanje situacije, a svakako podstiču separatistički režim na agresivne poteze - konstatuje lider radikala.

Srbi se ne bore oko zgrada, već za poštovanje Briselskih sporazuma, ističe predsednik SRS.

- Srbi se bore da se poštuju sva njihova prava. Ovi izbori ne mogu da se smatraju regularnim. Na te "izbore" je izašlo manje od 3% stanovništva. Priština mora da formira ZSO, da ponovi taj izborini proces. Posle toga, Srbi se mogu vratiti u privremene "institucije" i onda se mogu nastaviti suštinski pregovori - jasan je Šešelj.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.