Zvezda osnažena posle posete Putina

Izvor: Politika, 26.Mar.2011, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda osnažena posle posete Putina

Ruski „Gasprom” strateški partner i čvrst oslonac. – Nijedna državna firma iz Srbije ne sponzoriše naš najtrofejniji klub, a fudbaleri Zvezde više ne lete avionima Jata

Posle posete premijera Rusije Vladimira Putina, Crvena zvezda je svakako osnažena, pogotovo što u ruskom državnom energetskom gigantu „Gaspromu” ima strateškog partnera i čvrstog oslonca. To je od izuzetne važnosti za naš najtrofejniji klub, koji je i dalje suočen s ozbiljnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << finasijskim poteškoćama i dugovima, koje je aktuelno rukovodstvo nasledilo pre nešto manje od dve godine, kada je preuzelo klub koji se praktično nalazio na ivici stečaja.

Ipak, posle najtežeg perioda u istoriji kluba, kada je u jednom trenutku visina duga bila duplo veća od vrednosti ukupne imovine, nova uprava na čelu s mladim predsednikom Vladanom Lukićem je uspela nekako da stabilizuje situaciju. Na „Marakani” su sada redovne plate i premije, podrška navijača je sve veća i oseća se pozitivna energija koja je preko potrebna „crveno-belima” u ovim teškim vremenima.

Međutim, zanimljivo je da Crvena zvezda, iako klub s ubedljivo najviše pristalica u Srbiji, trenutno nema nijednu državnu firmu u sponzorskom pulu. Fudbaleri Zvezde više ni ne lete avionima nacionalne kompanije Jat, pošto su ove godine na pripreme u Antaliju išli čarter letom turske kompanije „Skaj erlajnz”, a avionima „Montenegro erlajnza” na dodatne pripreme u Crnoj Gori i nedavni prijateljski meč s Olimpijakosom u Atini. Tri glavna sponzora kluba su: ruski „Gaspromnjeft”, korejski „Hjundai” i najveći svetski proizvođač sportske opreme „Najk”, posredstvom generalnog zastupnika za Srbiju „Delta sporta”.

„Svi naši sponzori su isključivo strane kompanije i privatne firme iz Srbije”, kaže direktor marketinga FK Crvena zvezda Goran Broćić.

Pored Putina, na „Marakani” je bio i predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, ministar omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković, a kada je sve prošlo na našem najvećem stadionu se te večeri, prema saznanjima „Politike”, pojavio i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. Čelnici Crvene zvezde su razgovarali i sa njima, ali su u prvom planu, ipak, bili gosti iz Rusije: Putin i vodeći ljudi „Gasproma”: Aleksej Miler, Aleksandar Djukov i Kiril Kravčenko, koji je i generalni direktor NIS-a.

Prva runda razgovora, o proširenju saradnje i izgradnji novog Zvezdinog stadiona i poslovno-stambenog kompleksa na zemljištu površine od čak 16 hektara, s „Gaspromom” bila veoma uspešna. Započeti razgovori biće uskoro nastavljeni u Moskvi, gde bi trebalo i da se konkretizuje plan početka realizacije velikih projekata i investicija, procenjenih na više od pola milijarde evra.

Lazar Delić

objavljeno: 27.03.2011
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Gasprom

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.