Zatvaranje konzultata u SAD-u je nelegalno oduzimanje imovine!

Izvor: BKTV News, 01.Sep.2017, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvaranje konzultata u SAD-u je nelegalno oduzimanje imovine!

Jurij Ušakov, pomoćnik predsednika Rusije Vladimira Putina, odluku SAD o zatvaranju konzulata Rusije u San Francisku, i objekata u Vašingtonu i NJujorku, nazvao je nelegalnom zaplenom imovine i oduzimanjem prava na korišćenje šest objekata u SAD.

"Amerikanci ponovo oduzimaju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << imovinu i zatvaraju konzultate. Drugim rečima, Amerikanci su oduzeli šest objekata koji su bili naše vlasništvo. Pet od njih imaju diplomatski imunitet", izjavio je Ušakov, a prenosi ruska agencija Tass.

"Kancelarija naše trgovinske misije u Njujorku, koju smo zakupili, još je jedna od zaplenjenih objekata. Sve u svemu, uzeli su nam šest objekata, od kojih je pet u našem vlasništvu, a jedno smo iznajmili. To je nelegalna zaplena imovine", izjavio je on.

LAVROV: Žalimo zbog eskalacije tenzija u bilateralnim odnosima Rusije i SAD

Ušakov je dodao i da Amerikanci ne samo da oduzimaju imovinu, već i ugrožavaju delovanje ruske ambasade i diplomatskih predstavništava.

"Razmotrićemo odgovor", zaključio je Ušakov.

Novi ruski ambasador stigao u SAD: Nisu nam potrebni nastupi histerije

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Zatvarajte svoje konzulate za 48 sati; Ušakov: Ovo je nelegalna zaplena

Izvor: Večernje novosti, 01.Sep.2017

Pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov je odluku SAD o zatvaranju konzulata Rusije u San Francisku, i objekata u Vašingtonu i Njujorku, nazvao nelegalnom zaplenom imovine Sjedinjene Američke Države dale su Rusiji svega 48 sati da zatvori svoj konzulat u San Francisku i kancelarije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.