ZA KOGA ON RADI? Šef turske obaveštajne službe traži da svet prizna Islamsku državu!

Izvor: Kurir, 29.Nov.2015, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA KOGA ON RADI? Šef turske obaveštajne službe traži da svet prizna Islamsku državu!

Prvi čovek MIT Hakan Fidan je jedan od najvernijih saveznika predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i naziva teroriste islamskim revolucionarima i poziva Zapad da ne dozvoli Vladimiru Putinu da ih slomi!.

Hakan Fidan je u tom govoru osudio rusku vojnu operaciju protiv terorista ISIL u Siriji, optuživši Moskvu za pokušaj "gušenja" islamske revolucije u Siriji i za ozbiljno kršenje povelje Ujedinjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nacija, prenela je nemačka agencija AVD njuz u članku "Šef turske obaveštajne službe: ISIL - realnost i mi smo optimisti povodom njene budućnosti".

Глава турецкой разведки призывает признать ИГ / / Глава турецкой Национальной организации разведки Хакан Фидан в.. https://t.co/hVC4ODm3mr

Agencija citira Fidanove reči: "Islamska država je realnost i mi treba da priznamo da ne možemo da uništimo tako dobro organizovani i popularni državni sistem kao što je Islamska država. Zato pozivam svoje zapadne kolege da revidiraju svoje poglede na islamski politički pokret, ostavljajući po strani svoj cinični mentalitet, i da ne dozvole realizaciju plana Vladimira Putina da slomi islamske revolucionare."

Hakan Fidan (desno) je jedan od najvernijih saveznika Redžepa Tajipa Erdogana (levo) (Foto: AP)

Fidan je dodao: "Turska deli zabrinutost Zapada u tome da u Islamsku državu idu građani iz čitavog sveta, uključujući i Evropu. Kako bi se rešio taj problem potrebno je otvoriti u Istanbulu stalno predstavništvo ili kancelariju Islamske države".

​Prema Fidanovim rečima, Turska je čvrsto ubeđena da je potrebno "pružiti medicinsku pomoć svima, nezavisno od njihove političke ili religiozne pripadnosti, ranjenima i ljudima sa povredama".

AVD njuz potvrđuje da od kako su počele žestoke borbe u Siriji veliki broj ranjenih pripadnika Islamske države prelazi na tursku teritoriju i dobija pomoć u vojnim bolnicama Turske, uključujući provinciju Hataj.

(Novosti)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.