Vladimir Putin u direktnom obraćanju govorio o međunarodnim problemima

Izvor: Vostok.rs, 26.Apr.2013, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladimir Putin u direktnom obraćanju govorio o međunarodnim problemima

26.04.2013. -

Vladimir Putin je 11. put, u direktnom prenosu komunicirao sa građanima RF. Većina zadatih pitanja se ticala ekonomskih i socijalnih problema. Ali, među njima su bila i pitanja iz sfere međunarodnih odnosa. Radio stanica „Glas Rusije“ iznosi reakcije eksperata na taj deo nastupa Vladimira Putina.

Jedno od najvažnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << pitanja bilo je i dešavanje nakon terorističkog napada u Bostonu.

Dalje, Putina su pitali i o njegovom glavnom međunarodnom projektu- Carinskoj uniji. Tačnije, o učešću Ukrajine u njoj. Odgovarajući na tom pitanje, predsednik je primetio da bi ulazak Ukrajine u tu uniju, njoj omogućio da zaradi dodatnih 10 milijardi dolara godišnje. Ali, u svakom slučaju, odluku o tome bi trebalo da donese ukrajinski narod. Moskva će poštovati izbor građana, kakav on bude bio. Reči Putina, smatraju eksperti, mogu biti posrednim pokazateljem da se vode pregovori o ulasku Ukrajine u Carinsku uniju, govori viši naučni saradnik Instituta međunarodnih istraživanja MGIMO Leonid Gusev. Ekspert nije isključio, da Ukrajina može u skorijem periodu da dobije status posmatrača u ovoj uniji:

- Do sada se govorilo: „Ne, mi Ukrajinu želimo da vidimo kao punopravnog člana Carinske unije“. A nama su na to govorili: „ne, mi nećemo na to pristati, nama je neophodan status 3+1“. Ako se zaista tako dogodi i Ukrajina dobije status posmatrača u CU, onda faktički će to biti upravo 3+1, o čemu je ukrajinsko rukovodstvo tokom mnogo godina i govorilo. Ali, mislim da je to ipak bolje nego ništa. Zato što je situacija među samom ukrajinskom elitom i po političkim i po ekonomskim pravcima veoma složena, zato se tako sve i odvija u Ukrajini.

Program „Direktna linija sa Vladimirom Putinom“ je trajao 4 sata i 47 minuta, za to vreme predsednik je ogovorio na 85 pitanja.

Artem Kobzev,


Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Regionalne vlasti već odgovaraju na pitanja, koja su stanovnici Rusije postavili u toku razgovora s predsednikom

Izvor: Vostok.rs, 26.Apr.2013

Nijedno pitanje koje je postavljeno predsedniku u toku „Direktne linije“ neće ostati bez odgovora. Ovo je Vladimir Putin obećao posle dijaloga sa stanovnicima Rusije u četvrtak. On je u direktnom prenosu odgovorio na 85 pitanja. Jedan deo je bio sistemskog karaktera, a deo se odnosio na samog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.