Vladimir Putin u Beogradu dočekan uz najviše državne počasti

Izvor: Cafe.ba, 16.Okt.2014, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladimir Putin u Beogradu dočekan uz najviše državne počasti

Nakon svečanog mimohoda predsednika Tomislava Nikolića i Vladimira Putina, prije ulaska u Palatu Srbije, ruskog predsednika je pozdravila brojna srbijanska delegacija na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

BEOGRAD (AA) – Predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, koji je danas doputovao u jednodnevnu zvaničnu posetu Republici >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << Srbiji, priređen je svečani doček uz najviše državne počasti ispred Palate Srbija u Begoradu, prenosi dopisnik Anadolu Agency.

Putina je i na ovom mestu, kao i prethodno na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" i tokom odavanja počasti oslobodiocima Beograda na Spomen-groblju oslobodiocima, dočekao srbijanski predsednik Tomislav Nikolić.

Nakon svečanog mimohoda sa predsednikom Nikolićem, prije ulaska u Palatu Srbije, Putina je pozdravila brojna srbijanska delegacija na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Putin će u Palati Srbija održati odvojene susrete sa Nikolićem i Vučićem.

Kako je najavljeno, glavne teme razgovora biće ekonomska saradnja i saradnja u oblasti energetike. Najavljeno je i potpisivanje nekoliko međudržavnih ugovora između Srbije i Rusije.

Nakon sastanka, koji će biti zatvoren za javnost, predsednik Nikolić uručiće "Orden Republike Srbije" Vladimiru Putinu.

Predviđeno je da dvojica predsednika u popodnevnim satima prisustvuju vojnoj paradi povodom 70. godišnjice oslobođenja Beograda i 100. godišnjice od Prvog svetskog rata. Na ulicama Beograda, na kojima je predviđeno održavanje vojne parade, od jutarnjih sati nalazi se više hiljada građana Beograda na punktovima predviđenim za posmatranje tog događaja.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.