Vladimir Putin se sastao sa omladinom na Seligeru

Izvor: Vostok.rs, 03.Avg.2013, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladimir Putin se sastao sa omladinom na Seligeru

02.08.2013. -

Predsednik RF Vladimir Putin u celini je zadovoljan radom vlade. Ovo je on izjavio učesnicima omladinskog kampa na obali jezera Seliger, najživopisnijeg mesta Tverske oblasti. Prema tradiciji šef države je razgovarao sa mladim aktivistima i odgovorio na najaktualnija pitanja.

U ogromnom šatoru okupilo se više od hiljadu ljudi. Sada su u kamp na Seligeru doputovali mladi predstavnici političkih stranaka, društvenih pokreta, građanski aktivisti. Mnoge >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je interesovalo pitanje kako predsednik ocenjuje rad vlade. Putin je stavio do znanja da ne treba očekivati ostavke.

- U situaciji koja postoji u međunarodnoj ekonomiji, polazi nam za rukom da očuvamo tempo ekonomskog napretka. On je naravno pao u poređenju sa onim što je bilo, čak u poređenju sa onim na šta samo računali. Mislili smo da će biti 3,8%, a sada je nešto više od 1%. Ali u celini situacija je kod nas bolja nego u mnogim takozvanim razvijenim privredama. Kod nas ostaje profit trgovinskog balansa, imamo profit budžeta. Tačnije prihodi su veći od rashoda. A najvažniji pokazatelj je nivo nezaposlenosti. Kod nas je on među najnižima u svetu. Zato ako pojedini članovi vlade ili vlada u celini nešto ne rade do kraja, oni dobijaju odgovarajuću ocenu. Ali ne bi bilo ispravno baviti se opštom kritikom vlade, podvrgavati sumnji svaki njen postupak.

Istovremeno predsednik je priznao da vladi ne polazi za rukom da realizuje sve ideje u potrebnoj meri. Razvoj unutrašnjeg turizma jedna je od njih, naveo je primer Vladimir Putin.

- Naravno, dobro je kada nam dolaze ljudi iz inostranstva. Ali ipak imaju pravo oni koji kažu da kod nas za to nije na pravi način razvijena infrastruktura. Jedinstvenih mesta u našoj zemlji je na hiljade, ako ne na milione. Naravno, treba da stvorimo uslove za one ljude koji žele da se odmaraju u našoj zemlji, da se upoznaju sa njenom lepotom i da uživaju u njoj. Radi toga je napravljen čitav program sa velikim finansiranjem. Naravno, biće ispravno ako naš biznis bude usmeren ne samo na to da odvozimo naše ljude u inostranstvo, već i da radimo unutar zemlje.

Mladi su aktivno iznosili Putinu i svoje ideje. Predsednik je odobrio inicijativu jednog od učesnika foruma koji je napravio sajt gde se propagira pozitivni imidž Rusije. Ipak na molbu mladića da mu se pruži državna podrška, Putin je posavetovao da razmisli neće li to smanjiti poverenje čitalaca prema informacijama objavljenim na sajtu.

Druga učesnica foruma je predložila projekat koji će omogućiti da se informišu građani Rusije o domaćim analozima pojedinih stranih artikala. Odlična ideja, odobrio je predsednik i napomenuo da se mnoge zemlje orijentišu na potrošnju sopstvenih proizvoda, čija produkcija nije gora od uvozne, a istovremeno je jeftinija.

Vladimir Putin posećuje seligerski forum već četvrti put. Pre toga tri puta je razgovarao sa njegovim učesnicima – 2009, 2011. i 2012. godine.

Natalija Kovaljenko,

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.