Velika ruska vojna vežba „Centar-2015” sa 95.000 vojnika, 170 aviona i 20 brodova

Izvor: 011vodič.com, 20.Sep.2015, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika ruska vojna vežba „Centar-2015” sa 95.000 vojnika, 170 aviona i 20 brodova

DO KRAJA godine, ruska armija će dobiti 2500 „komada” najnovije vojne tehnike, saopštio je Vladimir Putin na sastanku rukovodilaca preduzeća vojne industrije.
„Već je stiglo 2250 „komada” najmodernijeg naoružanja i vojne tehnike. To su: lovci Su-35 i Su-35S, helikopteri Mi-8MTV51, radarske stanice, nova bojeva desantna tehnika, oklopna vozila pešadije, vojna vozila i bespilotne letelice”, – rekao je predsednik Rusije.
Na sednici Vojno-industrijske komisije >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << predsednik je konstatovao poboljšanje situacije sa realizacijom državnih odbrambenih narudžbina u 2015. godini.
„Narudžbine državnih odbrambenih institucija uglavnom se završavaju na vreme i u traženom obimu”, – ocenio je Putin.
Dodao je da su narudžbine državnog odbrambenog sistema za 2015. godinu već raspoređene.
„Situacija se poboljšala. Po svemu sudeći, ne sastajemo se mi dva puta godišnje u Sočiju uzalud, da se iza zatvorenih vrata – da nam ništa ne bi odvlačilo pažnju – bavimo se samo ovim pitanjima, istakao je Putin. – Stvarno postoji napredak i to primetan”.
Pre sastanka Putin je posmatrao komandno-štabnu vežbu „Centar-2015”.

Strateška vežba „Centar-2015” najopsežnija je ove godine i traje od 14. do 20. septembra. U njojučestvuje oko 95 hiljada ljudi, preko 7 hiljada „komada” naoružanja i bojeve tehnike, približno 170 aviona i 20 brodova.
Razne faze vežbe odvijaju se na 20 kopnenih i avio-poligona -na teritoriji Centralnog i Južnog vojnog okruga.
Zajedno sa šefom države, vežbu su pratili ministar odbrane RF Sergej Šojgu i načelnik Generalnog štaba Oružanih snaga RF Valerij Gerasimov.
Kako je bilo planirano, u ovoj fazi vežbe je bila otkrivena „velika teroristička grupa”, koju je trebalo likvidirati. U tom cilju su se koristili avijacija, raketni sistemi, tenkovi i desantne jedinice.

U toku vežbi Putin je postavljao mnoga pitanja. Konkretno, zanimala ga je efikasnost različitih tipova avio-municije, kao i preciznost avionskih napada.
Takođe ga je interesovalo – kako se to kontroliše. Odgovor je bio: kntrola se odvija pomoću kamera postavljenih na terenu i neposrednim pregledom mesta napada.
„Strateška vežba „Centar-2015” – ocenio je vice-premijer Dmitrij Rogozin koji je u vladi zadužen za vojnu industriju – nije samo lepa slika za gledanje koja nas sve raduje. Videli smo sinhronizovana i dobro uigrana dejstva koja su iziskivala ozbiljnu obuku”.
#fakti
The post Velika ruska vojna vežba „Centar-2015” sa 95.000 vojnika, 170 aviona i 20 brodova appeared first on Politika.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.