VIDEO: Protesti u Rusiji na Putinov rođendan

Izvor: Radio 021, 07.Okt.2017, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Protesti u Rusiji na Putinov rođendan

Pristalice ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog demonstrirale su širom Rusije na rođendan Vladimira Putina, zahtevajući od vlasti da mu dozvole učešće na predsedničkim izborima.

Navaljni izdržava zatvorsku kaznu od 20 dana zbog organizovanja neodobrenog protesta. Nekoliko stotina uglavnom mladih građana demonstriralo je u centru Moskve, mašući ruskim zastavama i uzvikujući "Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << će biti slobodna" i "Oslobodite Navaljnog!" 

Jedan od demonstranata nosio je plakat na kom je bila slika Putina kako sedi na planini novca sa natpisom "Srećan rođendan lopove mali!"

Policija je upozorila učesnike protesta da skup nije dozvoljen i pozvala ih da se raziđu, ali nije pokušavala da rasturi skup.

Policija je u Moskvi privela nekoliko osoba, ali optužnice nisu podignute. Međutim, prema podacima NVO OVD-info u Sankt Peterburgu policija je privela njih 10, a u drugih 25 gradova ukupno 132 osobe.

Neki od demonstranata, uglavnom tinejdžeri, kasnije su u pratnji policije vikali blizu Kremlja "Pustite Navaljnog da se kandiduje" i "Budućnost bez Putina", a policija ih je kordonima sprečila da dođu do Crvenog trga.

#RFERL Navalny Supporters Protest Across Russia https://t.co/TgRSQEBKli #CentralAsia

— CentralAsiaNews (@bemaksx) October 7, 2017
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.