Tramp objavio Putinovo pismo

Izvor: B92, 23.Dec.2016, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp objavio Putinovo pismo

Vašington -- Trampov tranzicioni tim objavio je pismo ruskog predsednika Vladimira Putina izabranom predsedniku SAD Donaldu Trampu.

Reč je o pismu upućenom prošle nedelje u kojem se Putin založio za bilateralnu saradnju i nov nivo američko-ruskih odnosa.

U pismu se ukazuje da ozbiljni globalni i regionalni izazovi pokazuju da su "odnosi Rusije i SAD važan faktor u obezbeđivanju stabilnosti i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sigurnosti u savremenom svetu", navodi AP.

"Nadam se da ćemo moći - delovanjem na konstruktivan i pragmatičan način - da preduzmemo prave korake ka obnavljanju okvira bilateralne saradnje u različitim oblastima, kao i da podignemo nivo saradnje na međunarodnoj sceni na kvalitativno nov nivo", napisao je Putin.

Pismo, koje Trampov tim opisuje kao nezvaničan prevod, datirano je na 15. decembar.

Tramp je u propratnom saopštenju rekao da se nada da dve zemlje mogu da "ožive ove ideje" i da ne moraju da "idu alternativnim putem", preneo je Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.