TAKO JE TO KAD POZOVEŠ PUTINA: Makron i ruski predsednik obavili telefonski razgovor, evo šta mu je šef države poručio

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021, 20:56

TAKO JE TO KAD POZOVEŠ PUTINA: Makron i ruski predsednik obavili telefonski razgovor, evo šta mu je šef države poručio

Lideri izrazili veliku zabrinutost

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je telefonom ruskog lidera Vladimira Putina, saopštila je pres-služba Kremlja.

Tokom razgovora, Makron je upoznao Putina o svom razgovoru sa ukrajinskim liderom Vladimirom Zelenskim u Parizu. Lideri Rusije i Francuske su izrazili zabrinutost zbog eskalacije napetosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na jugoistoku Ukrajine.

- Vladimir Putin je skrenuo pažnju na provokacije Kijeva koje imaju za cilj eskalaciju situacije na liniji razdvajanja, ignorisanje tački Minskih sporazuma. Naglašena je potreba da kijevske vlasti realizuju ranije postignute dogovore, pre svega, po pitanju uspostavljanja direktnog dijaloga sa Donjeckom i Luganskom i pravne registracije posebnog statusa Donbasa - navodi se u saopštenju.

Putin i Makron su potvrdili želju da nastave tesnu saradnju Rusije i Francuske u "normandijskom formatu".

Pored Ukrajine, dva lidera su razgovarala i o slučaju Alekseja Navaljnog, situaciji sa virusom korona i Nagorno Karabahu.

Na molbu predsednika Francuske, Putin je prokomentarisao i odnose sa Pragom.

- Naglašen je apsurdni karakter optužbi i preduzetih mera koji dolaze iz Praga - navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron i Putin o porastu napetosti na jugoistoku Ukrajine i Navaljnom

Izvor: N1 televizija, 26.Apr.2021

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je telefonom ruskog predsednika Vladimira Putina kako bi izvršio pritisak na njega da smiri napetost sa Ukrajinom i izrazio je "ozbiljnu zabrinutost" za zdravlje ruskog lidera opozicije Alekseja Navaljnog koji se nalazi u zatvoru.

Nastavak na N1 televizija...

Putin i Makron razgovarali o situaciji u Ukrajini

Izvor: Vostok.rs, 27.Apr.2021, 09:40

Francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao je sa predsednikom Vladimirom Putiniom, saopštila je pres-služba Kremlja. Tokom razgovora, Makron je upoznao Putina o svom razgovoru sa ukrajinskim liderom Vladimirom Zelenskim u Parizu. Lideri Rusije i Francuske su izrazili zabrinutost zbog eskalacije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.