Svi pokušaji da se poseje ksenofobija među narodima Rusije osuđeni su na propast – Putin

Izvor: Vostok.rs, 03.Nov.2023, 22:40

Svi pokušaji da se poseje ksenofobija među narodima Rusije osuđeni su na propast – Putin

 
Svi pokušaji da se poseje neprijateljstvo, nepoverenje i ksenofobija među narodima Rusije i sve provokacije protiv zemlje osuđeni su na propast, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u obraćanju na nacionalnom forumu „Narodi Rusije“.
„Siguran sam da su svi pokušaji da se među nama poseje seme neprijateljstva, nepoverenja i ksenofobije, sve provokacije i agresivne akcije, usmerene protiv Rusije, osuđeni na propast. Jer mi smo jedinstven narod, ujedinjen zajedničkom istorijom, bratskim vezama prijateljstva i međusobnim razumevanjem“, izjavio je predsednik, prenosi sajt Kremlja. Raznolikost jezika, vera i običaja je pravo bogatstvo Rusije i zato država poklanja veliku pažnju očuvanju jedinstvenosti svakog etniciteta u zemlji, istakao je predsednik. On je istakao da je bila i ostaje ključna i sudbonosna misija da se obezbedi međunacionalni mir i sloga u zemlji, jačanje ruske kulture i tradicionalnih vrednosti. „Važno je u potpunosti angažovati ozbiljan potencijal verskih, javnih, naučnih organizacija i etničko-kulturnih udruženja u ovom širokom poslu“, istakao je šef države. Ruski lider je istakao da se forum „Narodi Rusije” pokazao kao ugledna platforma za duboku i sveobuhvatnu analizu državne nacionalne politike i za unapređenje njene efikasnosti. Narodi Rusije je godišnji forum širom zemlje, osnovan 2020. Forum doprinosi istraživanju i razvoju mehanizama jačanja opštenacionalne građanske identifikacije i jedinstva ruske nacije, međuetničkog mira i saglasnosti. Svake godine na forumu učestvuju učesnici iz svih regiona Rusije.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.