Susret Putin-Obama narednog ponedeljka

Izvor: NTV.rs, 24.Sep.2015, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susret Putin-Obama narednog ponedeljka

MOSKVA/VAŠINGTON – Predsednik Rusije Vladimir Putin i američki predsednik Barak Obama sastaće se narednog ponedeljka u Njujorku na marginama Generalne debate Generalne skupštine UN, potvrđeno je iz Kremlja i iz Obamine administracije, javlja Interfaks.
Putin i Obama će razgovarati tokom Generalne skupštine UN, a prema rečima portparola >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Kremlja Dimitrija Peskova, „sastanak sa Obamom je usaglašen“ i biće održan anrednog ponedeljka.
Visoki zvaničnik Obamine administracije je rekao, da s obzirom na situaciju u Ukrajini, predsednik SAD smatra da bi bilo neodgovorno ne probati, da li se može napraviti napredak kroz angažman na visokom nivou sa Rusima, uprkos velikim razlikama između dve zemlje.
„Predsednik Obama će iskoristiti ovaj sastanak da raspravi situaciju oko Ukrajine i on će biti usmeren na to da Moskva ispuni svoje obeveze prema Sporazumu iz Minska. To će biti glavna poruka bilateralnog sastanka“, kazao je on, a prenosi Rojters.
Planirano je da se Putin ove godine obrati Generalnoj skupštini UN prvi put posle 10 godina.
Generalna debata u kojoj učestvuju lideri zemalja članica održaće se od 28. septembra do 3. oktobra.
Tanjug
24 Septembar 2015 17:51
Foto Tanjug/Z.Žestić, arhiva
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Barak Obama,   Vašington

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.