Šta treba da znate o Dmitriju Medvedevu VIDEO

Izvor: B92, 19.Okt.2019, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta treba da znate o Dmitriju Medvedevu VIDEO

Prvi do prvog - to je Dmitrij Medvedev premijer Rusije.

Čovek kome se uz Vladimira Putina pripisuju zasluge za osnaživanje i stabilizaciju Rusije. Neki bi rekli:  Dvojac koji je  u svojevrsnoj psihološkoj i institucijalnoj simbiozi na početku 21 veka sprečio da Rusija nestane.

Posle sloma SSSR-a, od 1990. do 2004, za prvih 14 godina Rusija je imala deset premijera, a od 2004. Do danas, dakle prethodnih 14 godina samo dva Putina i Medvedeva.

Medvedev >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je od 1990. do 1995. godine bio je savetnik predsednika peterburške vlade a u gradskoj upravi savetnik Komiteta za odnose sa inostranstvom.

U Kremlju je angažovan od 1999. godine, zajedno sa grupom saradnika koje je Putin iz Sankt Peterburga doveo na rukovodeće položaje u ruskoj Vladi.

U Decembru iste godine izabran je za šefa kabineta ruskog predsednika. A krajem 2005 postaje zamenik predsednika ruske vlade.

Od 2000. godine do stupanja na predsedničku dužnost, bio je u vrhu rukovodstva ruskog gasnog giganta "Gasprom".

2008 god Dmitrij Medvedev kao bliski saradnik Vladimira Putina dolazi na čelo ruske države.U tom mandatu 2009 godine posetio je i Srbiju

Na premijersku poziciju stupa maja 2012. godine.

Kad se malo vratimo u proslost za Medvedeva kazu da je bio besprekoran djak ali buntovan mladić. Dip Prpl jedan je od omiljenih bendova Dmitrija Medvedeva. Tada poznatom kolekcionaru rok albuma sa drzavne crne liste zivotni san do postsiplomskih studija bio je da kupi dobar gramofon.

Medvedev danas važi za rekreativnog sportistu i ljubitelja fudbala, hokeja i neizostavnog saha. Potiče iz porodice intelektualaca - profesora.

I Fotografija spada u hobi ruskog premijera. Jednu Toboljskog Kremlja koju je uslikao, na aukciji je prodata za čak 51 milion rubalja, što je nešto manje od 1,3 miliona eura. tako je Troboljski Kremlj postao četvrta po redu najskuplja fotografija na svetu.

Oženjen je Svetlanom Linik, simpatijom iz osnovne skole. Iz tog perioda ostao je i nadimak Dmitrij Medvedev - Dima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.