Šojgu: Ruski nuklearni arsenal spreman

Izvor: Blic, 08.Maj.2014, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: Ruski nuklearni arsenal spreman

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je nadgledao vojne vežbe ruskih snaga u slučaju nuklearnog sukoba, koje su bile planirane još u novembru.

"Ispitujemo spremnost ruskih oružanih snaga. To je bilo najavljeno u novembru. Vežbe uključuju sve jedinice oružanih snaga širom zemlje", rekao je Putin novinarima u Ministarstvu odbrane Rusije.

On je kazao i da su vežbe izvedene širom Rusije. Putin >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je vežbe nadgledao uz lidere nekoliko bivših sovjetskih zemalja, sada članica Organizacije za kolektivnu bezbednosti i saradnju.

U okviru vežbi, uspešno je ispaljen interkontinentaln projektil "Topolj" čime je testiran domet tog oružja iz baze na severozapadu Rusije, a iste rakete ispalile su i dve nuklearne podmornice u Severnom moru i Tihom okeanu.

Šojgu:Ruska nuklearna trijada u stalnoj borbenoj gotovosti

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao je danas predsedniku Putinu, koji je proveravao borbenu spremnosti u jeku krize u Ukrajini, da je ruska nuklearna sposobnost na kopnu, moru i vazduhu na najvišem nivou.

"Naša nuklearna trijada( na kopnu, moru i vazduhu) je u stalnoj borbenoj gotovosti, sistematski sprovodimo zamene na savremenim raketnim sistemima sa vrhunskim vojnim dostignućima", rekao je Šojgu predsedniku Putinu, prenele su ruske agencije.

Pod komandom predsednika Putina danas su uspešno testirane tri strateške balističke rakete u okviru planiranih vojnih vežbi kontrole oružanih snaga Rusije, prenela je agencija Itar tas s.

Dve balističke rakete su lansirane sa podmornice Tula u Barencovom i Ohotskom moru.

Raketne bojeve glave dostigle su područja u severnoj i severoistočnoj Rusiji prema unapred sračunatom vremenu, rekao je portparol ruskog ministarstva odbrane.

Ruske strateške raketne snage uspešno su testirale i interkontinentalnu balističku raketu "RS-12M Topolj" sa severnog ruskog kosmodroma Pleseck, u Arhangelskoj oblasti.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šojgu: Ruski nuklearni arsenal je spreman

Izvor: Blic, 08.Maj.2014

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je nadgledao vojne vežbe ruskih snaga u slučaju nuklearnog sukoba, koje su bile planirane još u novembru. .."Ispitujemo spremnost ruskih oružanih snaga. To je bilo najavljeno u novembru. Vežbe uključuju sve jedinice oružanih snaga širom zemlje", rekao je...

Nastavak na Blic...

Britanija poslala razarač "Zmaj" da prati ruski nosač u blizini njene obale

Izvor: Press, 08.Maj.2014

Portparol britanskog ministarstva odbrane je rekao da je razarač "Zmaj" aktiviran u sredu kao odgovor na približavanje ruske specijalne jedinice, uključujući jedini ruski nosač aviona "Admiral Kuznjecov"...- On je aktiviran juče da presretne specijalnu jedinicu Admiral Kuznjecov - kazao je portparol...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.