Rusija proverava nuklearnu gotovost

Izvor: RTS, 08.Maj.2014, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija proverava nuklearnu gotovost

Vladimir Putin nadgledao vojne vežbe spremnosti ruskih snaga za nuklearni sukob. Ispaljeno više balističkih raketa. Ruska nuklearna trijada u stalnoj borbenoj gotovosti, raportirao predsedniku ministar odbrane Sergej Šojgu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je nadgledao vojne vežbe ruskih snaga u slučaju nuklearnog sukoba, koje su bile planirane još u novembru, javlja Beta

"Ispitujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << spremnost ruskih oružanih snaga. To je bilo najavljeno u novembru. Vežbe uključuju sve jedinice oružanih snaga širom zemlje", rekao je Putin novinarima u Ministarstvu odbrane Rusije.

On je rekao i da su vežbe izvedene širom Rusije. Putin je vežbe nadgledao uz lidere nekoliko bivših sovjetskih zemalja, sada članica Organizacije za kolektivnu bezbednosti i saradnju.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao je u toku vojne vežbe predsedniku Putinu, da je ruska nuklearna sposobnost na kopnu, moru i vazduhu na najvišem nivou, prenosi Tanjug.

"Naša nuklearna trijada (na kopnu, moru i vazduhu) je u stalnoj borbenoj gotovosti, sistematski sprovodimo zamene na savremenim raketnim sistemima sa vrhunskim vojnim dostignućima", raportirao je Šojgu predsedniku Putinu, prenele su ruske agencije.

U okviru vežbi, uspešno je ispaljen interkontinentalni projektil "Topolj", čime je testiran domet tog oružja iz baze na severozapadu Rusije, a iste rakete ispalile su i dve nuklearne podmornice u Severnom moru i Tihom okeanu.

Raketne bojeve glave dostigle su područja u severnoj i severoistočnoj Rusiji prema unapred  računatom vremenu, rekao je portparol ruskog ministarstva odbrane.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.