Šojgu: Grupisanje ruskih snaga na Krimu obezbeđuje zaštitu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2019, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: Grupisanje ruskih snaga na Krimu obezbeđuje zaštitu

Grupisanje ruskih snaga na Krimu je povećano i obezbeđuje zaštitu teritorije poluostrva, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na sastanku Državnog komiteta za odbranu ruske Dume.

"Grupisanje snaga na Krimu je ojačano, što obezbeđuje zaštitu teritorije poluostrva i interesa Rusije u Crnom moru", rekao je Šojgu, preneo je TASS.

Ruski ministar odbrane je podsetio da je u udaljenoj morskoj zoni uspostavljena operativna komanda koja obezbeđuje kontrolu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ratnih brodova koji obavljaju zadatke u Sredozemnom moru.

"Sada su sve vojne jedinice stalne spremnosti", naglasio je Šojgu.

Od 2012. ruska vojska dobila više od 200 interkontinentalnih raketa

Ruske oružane snage bogatije su od 2012. godine za više od 200 interkontinentalnih balističkih raketa, i kopnenih i za podmornice, rekao je danas ruski ministar Sergej Šojgu.

Šojgu je naveo da je ministarstvo odbrane, a u skladu sa dekretom ruskog predsednika Vladimira Putina, 2012. donelo plan aktivnosti do 2020. godine, prenela je agencija Tass.

"Kao rezultat, poslednjih šest godina, oružane snage dobile su 109 interkontinentalnih balističkih raketa i 108 raketa za podmornice", rekao je Šojgu u Donjem domu ruskog parlamenta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šojgu: Od 2012. vojska dobila više od 200 balističkih raketa

Izvor: Večernje novosti, 11.Mar.2019

Ruske oružane snage bogatije su od 2012. godine za vise od 200 interkontinentalnih balističkih raketa, i kopnenih i za podmornice Ruske oružane snage bogatije su od 2012. godine za vise od 200 interkontinentalnih balističkih raketa, i kopnenih i za podmornice, rekao je danas...

Nastavak na Večernje novosti...

Ruska armija sve moćnija: Novo oružje i 400.000 profija

Izvor: Mondo, 11.Mar.2019

Ruska vojska je u poslednjih nekoliko godina nabavila više od 1.000 novih aviona i hiljade tenkova s cilje da se modernizuje i spremnije odgovori na napetosti sa Zapadom, izjavio je danas ministar odbrane Sergej Šojgu...Foto: Vadim Savitsky/Russian Defense Ministry Press Service via AP..Šojgu se pohvalio...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.