Simić: Rusija ostaje na Balkanu

Izvor: B92, 16.Okt.2014, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Rusija ostaje na Balkanu

Profesor Fakulteta političkih nauka Predrag Simić rekao je da poseta predsednika Vladimira Putina Beogradu ima "visoko simboličan" karakter.

Simić je za B92 naveo da je nivo odnosa Beograda i Moskve u ovom trenutku na jednom od svojih istorijskih vrhunaca.

Profesor je takođe rekao da je iz Beograda poslata poruka da je Rusija spremna da resetuje svoje odnose sa zapadom, ali pod uslovom da sankcije budu ukinute.

Simić je naveo da su srpski zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedvosmisleno pokazali da očekuju podršku Rusije, kao i da je ruski predsednik posetom Beogradu poslao snažnu poruku da Rusija ostaje na Balkanu. Profesor je, takođe, ocenio i da će ova poseta ujedno "obeležiti i narednih nekoliko godina odnosa Rusije i Zapada."

Komentarišući mogućnost izvoza Fijatovih automobila u Rusiju, Simić kaže da ukoliko dođe do realizacije, Srbija bi dobila "trgovinsku injekciju".

"Fijat ima problem u plasmanu i to je uticalo na trgovinski balans u avgustu. Ukoliko dođe do realizacije, značajan kontingent Fijata bi našao svoje mesto u Rusiji, a Srbija bi dobila trgovinsku injekciju", zaključio je Simić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zamolio je predsednika Vladimira Putina da Rusija prihvati bescarinski uzvoz "fijata 500 L" koji se proizvodi u kragujevačkoj fabrici. Odgovor Putina bio je da je moguće dogovoriti se o tome.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.