Šef MMF-a pozitivno ocenila poteze ruskih vlasti

Izvor: Vostok.rs, 21.Nov.2016, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef MMF-a pozitivno ocenila poteze ruskih vlasti

Šef Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard pozitivno je ocenila poteze ruskih vlasti, između ostalog i Centralne banke, kada je reč o održavanju makroekonomske stabilnosti u Rusiji, saopštio je zamenik ruskog ministra za ekonomski razvoj Stanislav Voskresenskij.

Kako je rekao, predsednik Rusije Vladimir Putin je u okviru samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEK), koji se održava u Peruu, upitao Lagardovu kako ocenjuje Centralnu banku i Vladu Rusije po pitanju podrške makroekonomskoj stabilnosti, a ona je odgovorila: „Centralna banka je uradila fantastičan posao“.

Ubrzo zatim je Putin zatražio dodatno objašnjenje i savet kada je reč o mogućem povećanju kreditiranja privrede, na šta Lagardova nije mogla da dâ konkretan odgovor.

„Šefica MMF-a je izbegla da direktno odgovori na pitanje, rekavši da je prilikom analize neophodno uzeti u obzir specifičnosti svake zemlje pojedinačno, ali je dodala da je Rusija uspela dostojno da izađe iz krize zbog pada cene nafte i poželela vlastima uspešan nastavak rada“, dodao je Voskresenskij.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.