Sastanak bez rukovanja: Otkriven razlog zašto se Putin i Si nisu pozdravili; Predsednik je znao da ne treba

Izvor: B92, 06.Feb.2022, 17:25

Sastanak bez rukovanja: Otkriven razlog zašto se Putin i Si nisu pozdravili; "Predsednik je znao da ne treba"

Sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i kineskog lidera Si Đinpinga održan je bez rukovanja.

To je tražila kineska strana zbog situacije sa kovidom, saopštio je rukvodilac protokola predsednika Rusije Vladislav Kitajev televiziji "Rusija 1".

"Kao prvo, ne rukuje se (predsednik) uvek. Na primer, kada je dolazila gospođa Merkel u avgustu prošle godine, njen protokol je imao istu molbu: bez >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rukovanja. Situaciju smo rešili tako što smo joj poklonili buket cveća. Naravno, sve je bilo unapred dogovoreno. Tako su sada kineske kolege zatražilo da ne bude rukovanja. U tome nismo videli ništa kriminalno. I pristali na to. Predsednik je znao da ne treba da pruži ruku predsedniku Kine", rekao je Kitajev.

On je dodao da u ovoj odluci nema nikakvih političkih signala.

"To je pokušaj da se izbegne neka opasnost, komplikacije zbog virusa korona", istakao je šef protokola ruskog predsednika.

On je dodao i da se Putin pozitivno odnosi prema zahtevima njegovih kolega da se protokol na sastancima promeni zbog virusa korona.

"Ako od kolega stigne neka molba, on uvek izađe u susret njihovim željama", rekao je Kitajev.

Stoga, ponekad državni lideri dozvoljavaju zagrljaje, a ponekad razgovaraju preko stola, objasnio je Kitajev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin i Si bez rukovanja zbog situacije sa kovidom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2022

Susret predsednika Rusije Vladimira Putina i kineskog lidera Si Đinpinga održan je bez rukovanja jer je to tražila kineska strana zbog situacije sa kovidom, izjavio je danas šef protokola predsednika Rusije Vladislav Kitajev..."Kao prvo, ne rukuje se (predsednik) uvek. Na primer, kada je dolazila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.