Sastanak bez rukovanja: Otkriven razlog zašto se Putin i Si nisu pozdravili; "Predsednik je znao da ne treba"

Sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i kineskog lidera Si Đinpinga održan je bez rukovanja.

Izvor: B92

Nedelja, 06.02.2022.

16:25

Sastanak bez rukovanja: Otkriven razlog zašto se Putin i Si nisu pozdravili;
EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN / SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT

To je tražila kineska strana zbog situacije sa kovidom, saopštio je rukvodilac protokola predsednika Rusije Vladislav Kitajev televiziji "Rusija 1".

"Kao prvo, ne rukuje se (predsednik) uvek. Na primer, kada je dolazila gospođa Merkel u avgustu prošle godine, njen protokol je imao istu molbu: bez rukovanja. Situaciju smo rešili tako što smo joj poklonili buket cveća. Naravno, sve je bilo unapred dogovoreno. Tako su sada kineske kolege zatražilo da ne bude rukovanja. U tome nismo videli ništa kriminalno. I pristali na to. Predsednik je znao da ne treba da pruži ruku predsedniku Kine", rekao je Kitajev.

On je dodao da u ovoj odluci nema nikakvih političkih signala.

"To je pokušaj da se izbegne neka opasnost, komplikacije zbog virusa korona", istakao je šef protokola ruskog predsednika.

On je dodao i da se Putin pozitivno odnosi prema zahtevima njegovih kolega da se protokol na sastancima promeni zbog virusa korona.

"Ako od kolega stigne neka molba, on uvek izađe u susret njihovim željama", rekao je Kitajev.

Stoga, ponekad državni lideri dozvoljavaju zagrljaje, a ponekad razgovaraju preko stola, objasnio je Kitajev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: