Sastali se Putin i Kadirov: Čečenski borci svakog dana zarobljavaju ukrajinske vojnike

Izvor: B92, 28.Sep.2023, 16:02

Sastali se Putin i Kadirov: "Čečenski borci svakog dana zarobljavaju ukrajinske vojnike"

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa čečenskim liderom Ramzanom Kadirovom u Kremlju.

Kadirov je informisao Putina o stanju i raspoloženju među čečenskim borcima koji učestvuju u specijalnoj operaciji u Ukrajini.

Prema njegovim rečima, borci ostvaruju dobar rezultat, svakog dana zarobljavaju ukrajinske vojnike i svakog dana uništavaju tehniku.

"Mi smo jedinstven region, formirali smo pet pukova, tri bataljona za to vreme u republici i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svi su danas angažovani u specijalnoj vojnoj operaciji", objasnio je Kadirov.

Putin je zamolio lidera Čečenije da prenese najlepše želje učesnicima specijalne vojne operacije.

"Momcima prenesite najbolje želje. Njihovim porodicama takođe. Znam da se vi lično bavite tim pitanjima sve vreme, uključujući podršku porodicama naših boraca, koji se, uveren sam, bore na prvoj liniji fronta dobro, hrabro, junački", istakao je ruski predsednik.

Putin je istakao da je situacija u republici, generalno, pozitivna.

"Ramzane Ahmatoviču, dogovorili smo se da se danas sastanemo i popričamo o situaciji u republici: o ekonomiji, socijalnoj sferi. Uopšteno, dinamika je pozitivna. To je u značajnoj meri tako zahvaljujući vama, vašem timu. Ljudi rade samouvereno i dobro sarađuju sa Vladom Ruske Federacije", naglasio je ruski predsednik na sastanku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.