Saradnja Putin - Merkel značajna

Izvor: B92, 07.Maj.2015, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Saradnja Putin - Merkel značajna"

Rusija ima velika očekivanja od najavljenih razgovora između predsednika Rusije Vladimira Putina i nemačke kancelarke Angele Merkel tokom njene posete Moskvi.

To je rekao ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nakon razgovora sa nemačkim kolegom Frankom-Valterom Štajnmajerom.

Lavrov je, kako je prenela agencija Itar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tas, ocenio da je situacija u Evropi daleko od smirivanja i da sadašnji scenario nije ohrabrujući.

On je, u svetlu tih događaja, istakao da Rusija pridaje poseban značaj razvoju dijaloga između Moskve i Berlina.

"Nemačka je naš ključni partner u evropskim i međunarodnim poslovima, spremni da učvrstimo saradnju i olakšamo zajedničke napore u izgradnji nove klime u Evropi, koja se zasniva na jednakosti i uzajamnom poštovanju, a proističe iz principa nedeljive bezbednosti i razvijenog partnerstva u svim oblastima, bila to ekonomija ili humanitarna oblast", rekao je šef ruske diplomatije.

"Uvereni smo da će čvrsta volja i spremnost na saradnju, kao i vođenje računa o zajedničkim interesima učiniti sve te planove sprovodivim", dodao je Lavrov.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.