SAD ne veruju da Putin želi da napadne NATO

Izvor: B92, 11.Maj.2022, 23:45

"SAD ne veruju da Putin želi da napadne NATO"

Sjedinjene Američke Države ne veruju da ruski predsednik Vladimir Putin želi da uđe u vojni sukob sa NATO-om.

To je danas izjavio američki sekretar odbrane Lojd Ostin

"Uzimajući u obzir Putinovu računicu, moje mišljenje je da Rusija ne želi da napadne NATO", izjavio je Ostin tokom obraćanja Kongresu, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Lojd je dodao da Moskva ni tri meseca nakon početka sukoba nije ostvarila svoje ciljeve, navodi britanska agencija.

Podsetimo, pružajući podršku Ukrajini i jačajući sopstvenu odbranu, NATO nastoji da umanji rizike od direktnog sukoba sa Ruskom Federacijom, rekao je ranije danas Mirča Džoana.

"Moramo se pobrinuti da, podržavajući Ukrajinu, jačanjem odbrane NATO, ne stvaramo rizik od eskalacije ka ratu između NATO i Rusije", rekao je zamenik generalnog sekretara Alijanse Džoana u Vašingtonu, prenela je agencija RIA novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lojd Ostin: "Ne verujem da Putin želi da NAPADNE NATO"

Izvor: Blic, 12.Maj.2022, 00:49

Sjedinjene Američke države ne veruju da ruski predsednik Vladimir Putin želi da uđe u vojni sukob sa NATO-om, rekao je danas američki sekretar odbrane Lojd Ostin.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.