Rusko-kineska trgovina dostigla 200 milijardi dolara — Putin

Izvor: Vostok.rs, 18.Okt.2023, 21:42

Rusko-kineska trgovina dostigla 200 milijardi dolara — Putin

Trgovinska razmena Moskve sa Pekingom dostigla je 200 milijardi dolara i trebalo bi da premaši taj iznos ove godine, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na rusko-kineskim razgovorima.
„Upravo ste pomenuli naš cilj da ostvarimo trgovinu od 200 milijardi dolara ove godine. Dakle, iz godine u godinu, kako smo to analizirali sinoć, već smo postigli 200 milijardi dolara za godinu dana od ovog datuma. I sigurno ćemo premašiti iznos u ovoj kalendarskoj godini“, izjavio je ruski lider kineskom lideru Si Đinpingu. U sadašnjim teškim okolnostima, dodao je Putin, „posebno je tražena bliska spoljnopolitička koordinacija“, a tako Rusija i Kina grade saradnju. On je pohvalio, kako je rekao, veoma dobar napredak inicijative koju je Kina pokrenula pre deceniju za intenziviranje saradnje između zemalja koje su činile drevni Put svile. „Pod Vašim rukovodstvom Kina to radi. Veoma smo srećni zbog Vas i svih koji su uključeni u ovu široku saradnju jer svi imaju koristi od toga“, naglasio je Putin.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.