Ruski turisti ponovo otkrivaju Krim, a tamo čekaju da im dođe Tramp

Izvor: Press, 06.Jan.2017, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski turisti ponovo otkrivaju Krim, a tamo čekaju da im dođe Tramp

Za razliku od prošlih vremena, carske Rusije i SSSR, sada su glavnina turiste ne visokopozicionirana gospoda ili drugovi, već srednja klasa
Hiljade ruskih turista koje hrle na Krim nemaju dilemu da li se radi o ruskoj teritoriji. Oni po pisanju Blumberga idu da vide najnoviji akviziciju predsednika Vladimira Putina - Krim.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
Jedan od njih, Sergej tvrdi da je Krimu potreban jak lider, a da je upravo Putin. Za razliku od prošlih vremena, carske Rusije i SSSR, sada su glavnina turiste ne visokopozicionirana gospoda ili drugovi, već srednja klasa. 

Nije jasno koliko će ovaj bum trajati, ali lokalno stanovništvo misli da neće biti kratkog veka. ne samo to oćekuje da se bude popularno kao francuska rivijera. 

Lokalni taksista Bespalov je po odlasku Ukrajinaca imao primetno malo posla, ali su to nadoknadili Rusi. Sada ponovo zarađuje oko 480 dolara mesečno. 

Da je Krim ruski u to nema sumnje i to dokazuju brojne zastave koje nećete zateći ni u Moskvi, ni u Petrogradu. 

Pad rublje uzrokovan međunarodnim sankcijama je omogućio Rusima da se bi proušte i  lokana vina po kojima je Krim poznat. Ali pored ruske politike, stance će dočekati još jedna tema - Tramp.

"Ako ga vidite", kaže  Bespalov, "obavezno ga pozovite da dođe kod nas."

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.