Izvor: RuskaRec.ru, 13.Jun.2017, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski senator: Kongres SAD želi da spreči dogovor između Trampa i Putina

Član komiteta Saveta Federacije za međunarodna pitanja Igor Morozov je u razgovoru za RT izrazio uverenost da neprijateljski nastrojeni predstavnici američke političke elite žele da spreče svaki pozitivan dogovor koji bi mogo biti postignut na sastanku predsednika Rusije Vladimira Putina sa njegovim američkim kolegom Donaldom Trampom u Hamburgu.
Senator SAD: Nećemo dozvoliti da Rusija i dalje podriva veru u demokratiju
„Američki kongres nastavlja da širi antirusku >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << histeriju i da čini sve moguće kako bi sprečio da na prvom susretu Trampa i predsednika Rusije Putina bude postignut bilo kakav pozitivan dogovor koji bi poboljšao naše odnose ili ih usmerio ka ’otopljavanju’. To pre svega radi ’partija rata’ u koju su ušli već i republikanci i demokrate i Pentagon”, izjavio je Morozov.
Prema njegovim rečima, članovi ove neformalne koalicije žele da ograniče Trampa u njegovom izlasku van strategije „američke izuzetnosti”.
Ranije je saopšteno da su senatori SAD postigli dogovor o predlogu zakona koji predviđa proširenje sankcija protiv Rusije.
Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov je 7. juna izjavio da bi Vladimir Putin i Donald Tramp mogli da se sastanu u Hamburgu, gde će 7. i 8. juna biti održan samit grupe zemalja G-20.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.