Rusija zabranila propagiranje abortusa

Izvor: Blic, 25.Nov.2013, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija zabranila propagiranje abortusa

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se zabranjuje propagiranje abortusa, saopšteno je danas iz Kremlja.

Putin je kao svoj prioritet odredio zaustavljanje pada populacije u postsovjetskom periodu, ističući u prvi plan ono što naziva tradicionalnim vrednostima, kao i ulogu Ruske pravoslavne crkve kao moralnog vodiča, prenosi Rojters.

Ruska vlada tako finansira reklamne kampanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u korist rađanja više dece, dajući istovremeno finansijsku pomoć parovima koji se na to odluče.

Aktivisti navode da će se ovim zakonom ugroziti prava žena da odlučuju o rađanju, navodi Rojters.

Britanska agencija podseća da Rusija ima jednu od najviših stopa abortusa na svetu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rusija: Zabranjeno propagiranje abortusa

Izvor: NaDlanu.com, 25.Nov.2013

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se zabranjuje propagiranje abortusa, saopšteno je danas iz Kremlja...Putin je kao svoj prioritet odredio zaustavljanje pada populacije u postsovjetskom periodu, ističući u prvi plan ono što naziva tradicionalnim vrednostima, kao i ulogu Ruske...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.