Rusija počela da isporučuje Iranu rakete S-300

Izvor: Blic, 03.Dec.2015, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija počela da isporučuje Iranu rakete S-300

Rusija je počela da isporučuje vojsci Irana protivazdušne projektile S-300, javila je novinska agencija TAS S, pozivajući se na reči saradnika predsednika Vladimira Putina.

"Ugovor o isporukama S-300 se primenjuje, isporuke počinju," rekao je Vladimir Kožin.

Iran će do kraja godine dobiti od Rusije glavni deo naručenih raketnih sistema protivvazdušne odbrane S-300, najavio je polovinom novembra iranski ministar odbrane Huesin Degan.

Napominjući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je ugovor o tome potpisan sa Rusijom, on je rekao da će iranski vojnici za korišćenje raketnog sistema zemlja-vazduh biti obučavani u Rusiji.

Rusija je u aprilu ukinula zabranu prodaje raketnih sistema Iranu, koja traje od 2010. godine, s obzirom da je Iran postigao sporazum sa velikim silama o svom nuklearnom programu.

Ruska odluka je izazvala kritiku Izraela i zabrinutost SAD, pošto je usledila pre nego što je Savet bezbednosti UN ukinuo snakcije Iranu.

Iran će dobiti modernizovanu i ažuriranu verziju raketnog sistema, u skladu sa ugovorm koji je potpisan 2007. godine.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija isporučuje Iranu rakete S-300

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2015

Rusija je počela da isporučuje Iranu protivvazdušne projektile S-300, javila je novinska agencija TASS, pozivajući se na saradnika predsednika Vladimira Putina..."Ugovor o isporukama S-300 se primenjuje, isporuke počinju," rekao je Vladimir Kožin, prenosi Rojters...Iran će do kraja godine dobiti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.