Rusija nema planove za raspoređivanje nuklearnog oružja u svemiru — Putin

Izvor: Vostok.rs, 01.Mar.2024, 17:21

Rusija nema planove za raspoređivanje nuklearnog oružja u svemiru — Putin

Rusija ne planira da rasporedi nuklearno oružje u svemir, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku Saveta bezbednosti.
"Vi i ja smo već razgovarali o lažnim vestima nekih zapadnih zvaničnika da navodno planiramo da rasporedimo nuklearno oružje u svemir. Kažem `navodno` zato što nemamo takve planove, kao što sam već rekao i kao što dobro znamo", naglasio je ruski lider. Međutim, svemirska pitanja i napori da se neutrališu pretnje koje se mogu pojaviti u svemirskoj sferi treba stalno da budu u centru pažnje vlade, nastavio je Putin pre nego što je dao reč ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu. Sastanku su prisustvovali i ruski premijer Mihail Mišustin, predsednici donjeg doma ruskog parlamenta, Državne dume i Saveta Federacije, odnosno gornjeg doma Vjačeslav Volodin i Valentina Matvijenko, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev, direktor Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov, direktor Ruske spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin i drugi visoki zvaničnici. Izvor: TASS (F)
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.