Rusija i Kina produžile Sporazum o dobrosusedstvu, prijateljstvu i saradnji

Izvor: Vostok.rs, 28.Jun.2021, 20:47

Rusija i Kina produžile Sporazum o dobrosusedstvu, prijateljstvu i saradnji

Predsednici Rusije i Kine Vladimir Putin i Si Đinping produžili su rusko-kineski Sporazum o dobrosusedstvu, prijateljstvu i saradnji. „Predsednik Si Đinping i predsednik Vladimir Putin su 28. juna održali sastanak u formatu video-konferencije. Lideri dve zemlje su dali zajedničku izjavu i zvanično objavili da se produžava rusko-kineski Sporazum o dobrosusedstvu, prijateljstvu i saradnji“, navodi se u saopštenju. „U savremenom svetu takvi sporazumi su od velike važnosti - poštovanje suverenog prava izbora društvene strukture, puta razvoja i nemešanje u unutrašnje stvari“, rekao je predsednik Putin. „Ovaj dokument sadrži takve temeljne sporazume kao što su uzajamna podrška u zaštiti državnog jedinstva i teritorijalnog integriteta“, dodao je predsednik Putin. Putin i tadašnji predsednik Kine Đang Cemin su potpisali sporazum 2001. godine u Moskvi. U martu ove godine Rusija i Kina su se dogovorile da automatski produže sporazum na novih pet godina.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Putin i Xi produžili sporazum o prijateljstvu dvije zemlje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jun.2021

Rusija i Kina produžile su dvadeset godina star sporazum o prijateljstvu u posljednjem nizu poteza koji su zbližili Peking i Moskvu. Kremlj je 28. juna objavio zajedničku izjavu Rusije i Kremlja kojom se obilježavaju dvije decenije od kad je sporazum potpisan, dok su predsjednik Rusije Vladimir...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.