Rusija će se braniti od unutrašnje izdaje — Putin

Izvor: Vostok.rs, 24.Jun.2023, 14:36

Rusija će se braniti od unutrašnje izdaje — Putin

 
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u televizijskom obraćanju da događaji koji se odvijaju predstavljaju izdaju zemlje i njenog naroda i da će se Rusija braniti od unutrašnje izdaje.
„Branićemo i naš narod i našu državnost od bilo kakvih pretnji, uključujući i unutrašnju izdaju. Ono sa čime smo se suočili može se precizno nazvati izdajom. Neograničene ambicije i lični interesi doveli su do izdaje zemlje i njenog naroda“, naglasio je šef države. Kako je istakao Putin, ovo je dovelo do izdaje „cilja za koji su se borili i gubili živote borci i komandanti Vagnerove grupe rame uz rame sa drugim formacijama i jedinicama“. „Heroji koji su oslobodili Soledar i Artjomovsk, gradove i naselja u Donbasu, koji su se borili i izgubili živote za Novorusiju, za jedinstvo ruskog sveta – njihovo ime i slavu izdali su oni koji pokušavaju da naprave pobunu, gurajući zemlju ka anarhiji i bratoubistvu, porazu i konačnoj predaji“, izjavio je šef države. Neće biti dozvoljeno da se ponovi građanski rat u zemlji, naglasio je Putin. Telegram kanal osnivača privatne vojne kompanije Vagner Jevgenija Prigožina ranije je objavio nekoliko audio zapisa sa optužbama na račun vojnih lidera zemlje. Nakon toga, Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije pokrenula je krivični postupak za poziv na oružanu pobunu. FSB je pozvao Vagnerove borce da ne poštuju Prigožinova naređenja i preduzmu mere za njegovo pritvaranje.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.