Putin osudio medije zbog Gadafija

Izvor: B92, 26.Okt.2011, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin osudio medije zbog Gadafija

Moskva -- Premijer Rusije Vladimir Putin oštro je osudio svetske medije zbog prikazivanja kadrova ubistva bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija.

"Eno, ubili su skoro celu porodicu Gadafi, a njegov leš je prikazan na svim međunarodnim kanalima. To nije moglo da se gleda bez gađenja. Šta je to?", besno je prokomentarisao ruski premijer, prenele >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su danas ruske agencije.

Prema Putinovim rečima, u društvu i medijima ljudi moraju da razumeju šta rade i da imaju odgovornost, a pre svega moralnu.

Premijer Rusije negodovao je zbog kadrova koji prikazuju kako su krvavog i ranjenog, ali još živog Gadafija dokrajčili.

"I sve to prikazuju na ekranima. Ništa slično nema u moralu i etici svetskih religija, ni u hrišćanstvu, ni u judaizmu ili islamu, što bi iznelo takve stvari u medije", ocenio je Putin.

On je naglasio da nema ničeg političkog u njegovoj oceni i dodao da je to posebno pitanje.

"Ne govorim o političkoj komponenti, koja je posebno pitanje. Tamo je građanski rat, ali ono što pokazuju na ekranima gledaju milioni ljudi, uključujući i decu. Ništa dobro nema u tome", zaključio je Putin.
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin ljut na medije

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2011

Premijer Rusije Vladimir Putin oštro je osudio svetske medije zbog prikazivanja kadrova ubistva bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Putin oštro osudio medije zbog snimaka ubistva Gadafija

Izvor: Blic, 27.Okt.2011, 01:50

Premijer Rusije Vladimir Putin oštro je osudio svetske medije zbog prikazivanja kadrova ubistva bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija..."Eno, ubili su skoro celu porodicu Gadafi, a njegov leš je prikazan na svim međunarodnim kanalima. To nije moglo da se gleda bez gađenja. Šta je to?", besno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.