Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Dec.2009, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: 142 poginulih u požaru u disko klubu

Broj žrtava u požaru koji je izbio prošlog vikenda u disko klubu u ruskom gradu Permu popeo se na 142 pošto je danas još 10 ljudi preminulo od povreda, saopćilo je rusko ministarstvo zdravlja. Na bolničkom lječenju nalazi se još oko 90 ljudi. Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev i premijer Vladimir Putin pozvali su na preispitivanje proupožarnih propisa, zahtijevajući njihovu strožu primjenu i kažnjavanje onih koji krše ta pravila. Protiv vlasnika i menadjera kluba je podignuta optužnica.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Nove žrtve požara u Permu

Izvor: RTS, 11.Dec.2009

Požar u noćnom klubu u Permu do sada odneo 142 života. Premijer Rusije Vladimir Putin naložio da se iz državnog fonda izdvoji 432,6 miliona rubalja za pomoć povređenima...U bolnici u Čeljabinsku preminuo je mladić od posledica opekotina zadobijenih u nesreći u noćnom klubu u Permu. Opekotine...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.