Rusi SAD: Vi pretite, a mi odosmo

Izvor: B92, 18.Mar.2014, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi SAD: Vi pretite, a mi odosmo

Moskva -- Direktor ruskog naftnog giganta Rosnjefta zapretio da će svoje poslovanje premestiti na drugo mesto.

Direktor ruskog naftnog giganta Rosnjefta i bliski saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina kritikovao je mogućnost da mu zapadne sile uvedu sankcije i zapretio da će svoje poslovanje premestiti na drugo mesto.

SAD i EU juče su objavili da zamrzavaju imovinu i uvode zabranu viza nekim ruskim i ukrajinskim zvaničnicima koji su umešani u krizu oko Krima. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Oni razmatraju to da sankcije prošire na više pojedinaca, među kojima se pominju i direktor Gasproma Sergej Miler i direktor Rosnjefta.

Sečin je danas rekao ruskim novinskim agencijama da se ne plaši potencijalnih sankcija i ocenio da su te najave "dokaz nemoći".

Rosnjeft i ruske kompanije takođe ne treba da se plaše sankcija, rekao je Sečin i dodao da "ruske kompanije mogu da premeste svoje poslovanje" van SAD i Evrope.

Rusija je vodeći snabdevač naftom za Evropu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.