Izvor: Vostok.rs, 10.Apr.2023, 01:49

Razgovori Putina i Lukašenkada daju novi podsticaj rusko-beloruskoj saradnji — Kremlj

Razgovori predsednika Rusije Vladimira Putina i Belorusije Aleksandra Lukašenka daće novi podsticaj razvoju saradnje između vlasti dve zemlje, izjavio je u nedelju sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov. „[Razgovori] su dali dodatni podsticaj svim birokratama u dobrom smislu te reči, vladi da, da tako kažem, finalizuje političke dogovore koje su predsednici postigli na ekspertskom nivou“, rekao je on u intervjuu za program na televizijskom kanalu Rusija-1. Dva predsednika su 5. aprila održala razgovore jedan na jedan u Kremlju, a narednog dana prisustvovali su sastanku Vrhovnog saveta Savezne države Rusije i Belorusije. Peskov je posle sastanka rekao da je reč o čitavom spektru rusko-beloruskih odnosa, uključujući bezbednosne garancije usred izmenjene situacije i novih pretnji. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Sprema se velika ofanzifa?

Izvor: B92, 10.Apr.2023

Ne planira se poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Turskoj, niti turskog lidera Redžepa Tajipa Erdogana Rusiji pre predsedničkih izbora 14. maja...To je izjavio je turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu..."U ovom trenutku nije planirana ni Erdoganova poseta Ruskoj Federaciji, niti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.