RT: Rusija je protiv militarizacije kosmosa, ali SAD to vide kao ratni teatar - Putin

Izvor: Vostok.rs, 05.Dec.2019, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Rusija je protiv militarizacije kosmosa, ali SAD to vide kao ratni teatar - Putin

Rusija se dosledno protivi ideji militarizacije kosmosa, ali akcije SAD-a i njihovih saveznika prisiljavaju Moskvu da uravnoteži ovu rastuću pretnju, izjavio je predsednik Vladimir Putin.
RT: Širenje NATO-a prema ruskim granicama je jedna od potencijalnih pretnji, ali Moskva je spremna da razgovara - Putinhttps://t.co/nOEzR8VeKZ
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) December 5, 2019 „Rusija se uvek protivila i nastavlja da se protivi militarizaciji kosmosa“, rekao je predsednik na sastanku vlade o vojnoj politici. Putin je izrazio zabrinutost zbog svetskih sila koje povećavaju mogućnosti svojih kosmičkih sistema koji imaju vojnu i dvostruku svrhu. „Američko političko i vojno rukovodstvo otvoreno smatraju kosmos ratnim teatrom“, rekao je Putin.
 
"Razvijanje takvih mogućnosti zahteva da obratimo veću pažnju na jačanje naše orbitalne grupe, kao i naše raketne i kosmičke industrije."
    Reči predsednika Putina usledile su nakon što je NATO proglasio kosmos službenim bojnim poljem. Tokom samita u Londonu, povodom 70. godišnjice saveza, u sredu, njegove članice su proglasile kosmos "petim operativnim domenom i obavezale se da obezbede sigurnost telekomunikacione infrastrukture, uključujući 5G".
 
 
.@NATO has now recognized SPACE as an operational domain and the alliance is STRONGER for it. U.S. leadership ensures peace through strength and we must continue to show strength and WIN on all fronts – land, air, sea, and SPACE!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 4, 2019 Međutim, ništa javno nije rečeno u vezi sa konkretnim koracima u ovom pravcu ili odlukama donesenim u ovoj oblasti. Izvor: Vostok / RT
 

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: Širenje NATO-a prema ruskim granicama je jedna od potencijalnih pretnji, ali Moskva je spremna da razgovara - Putin

Izvor: Vostok.rs, 05.Dec.2019

Predsednik Vladimir Putin rekao je da NATO približavanje granicama zemlje predstavlja pretnju zemlji, jer vojni savez nastavlja da jača vojnu silu i navodi Moskvu kao percipiranu pretnju. Govoreći na sastanku i politici odbrane, Putin je rekao da zastareli način razmišljanja bloka ne može služiti...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.