Izvor: Vostok.rs, 26.Dec.2018, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Putinova „hladna božićna čestitka“: Ruski vojni kalendar, kako ga vidi „Dejli mejl“

Izvor: Vostok / RT Kada je reč o Putinovoj Rusiji, sve je pretnja ratom, a za alarmiste u "Dejli mejlu", bezobrazni kalendar Ministarstva obrane Rusije jednostavno se ne može tumačiti ni na koji drugi način. Najnovija "hladna božićna čestitka Zapadu" ruskog predsednika Vladimira Putina dolazi u varljivom običnom obliku kalendara. Objavljeno od strane Putinove "vojne mašine", dvanaest listova je prepuno "pretećih poruka" i raznih prikaza "vojne moći" zemlje. Među najstrašnijim primerima, prema britanskom tabloidu su ruske rakete i vojnici. ©  Mail Online Moglo bi se pomisliti da je kalendar samo nepristojan način prikazivanja vojnih dostignuća, ali ne zavaravajte se. To je upozorenje, namerno određeno da se "ruga Zapadu", jer čak ni Božić za Ruse nije svet: Oni, naprotiv, proslavljaju Novu godinu, 25. decembar provode kao normalan radni dan verovatno na Putinovim projektilima.
Među mnogim slabo prikrivenim pretnjama koje je tabloid otkrio na kalendarskim stranicama, čak je i iskopao uvredu usmerenu prema Britaniji - Rusi su se usudili da daju ime novoj protivtenkovskoj raketi "Kornet". Zasigurno su se rugali kornetima stare britanske konjice (čin ukinut 1871. godine) i zapravo nisu poštovali kornete ruske imperijalne vojske (ukinute 1917. zajedno sa Ruskim carstvom)? Tabloid je posebno oprezan prema ruskim vojnicima - sa svojim prodornim pogledima i snajperskim puškama - koji se pojavljuju na dve stranice kalendara. Ruske specijalne snage sa aprilske stranice imaju hrabrost da nose "maske za hemijski napad" - standardni komad koji je pretvoren u zlokobni simbol preteranih optužbi o trovanju "novičokom", koje London lansira prema Moskvi. Pa, ništa ne dobija više klikova na Božić, nego malo ruske pretnje.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

PUTIN: U uslovima sankcija podrška biznisu je najvažniji zadatak!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Dec.2018

Podrška privredi u Rusiji je jedan od prioriteta vlasti u uslovima spoljnih ograničenja, uzimajući u obzir da se uz političko pokriće uklanjaju konkurenti i stvara haos na tržištu, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin..- Podrška domaćem biznisu i njegovim kapacitetima je najvažniji zadatak,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.