RT: Lavrov predvodi rusku delegaciju na samitu G20

Izvor: Vostok.rs, 30.Avg.2023, 12:55

RT: Lavrov predvodi rusku delegaciju na samitu G20

 
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov predvodiće delegaciju svoje zemlje na samitu G20 u indijskoj prestonici Nju Delhiju sledećeg meseca, izjavila je u ponedeljak portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Lavrov će predvoditi delegaciju, prema zadatku ruskog predsednika [Vladimira Putina]“, izjavila je Zaharova novinarima. Sastanak grupe vodećih svetskih ekonomija zakazan je za 9. i 10. septembar i biće najnoviji događaj na kojem Rusiju predstavlja njen ministar spoljnih poslova. Moskva je ranije u avgustu saopštila da će Lavrov takođe predvoditi delegaciju svoje zemlje na „nedelji visokog nivoa“ Generalne skupštine Ujedinjenih nacija sledećeg meseca. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov otkrio je prošle nedelje da predsednik Putin ne planira da lično prisustvuje predstojećem samitu G20. Tačan format učešća ruskog lidera na tom događaju se još uvek izglađuje, dodao je Peskov u petak. Putin je preskočio i prethodni samit G20, čiji je domaćin bila Indonezija prošlog novembra. Događaj je okarakterisan naporima koje predvode SAD da se osudi i „izoluje“ Rusija zbog sukoba sa Ukrajinom. Tada su zapadni mediji javili da je administracija američkog predsednika Džoa Bajdena izradila poseban plan za vanredne situacije kako bi sprečio da on završi u istoj prostoriji sa Putinom, ukoliko ruski predsednik lično prisustvuje događaju.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Napadi kijevskog režima dronovima na Rusiju pokazuju „čistu uzaludnost“ — diplomata

Izvor: Vostok.rs, 30.Avg.2023

 . Pokušaji Ukrajine da napadne rusku teritoriju koristeći bespilotne letelice tokom noći u sredu pokazuju „čistu uzaludnost” situacije u kojoj su se ukrajinske vlasti našle i smrtne muke kijevskog režima, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.. U...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.