RT: Kremlj odgovara na Maskovu žalbu na Putina

Izvor: Vostok.rs, 12.Apr.2023, 11:20

RT: Kremlj odgovara na Maskovu žalbu na Putina

Ruski predsednik Vladimir Putin nikada nije označio Tviter i izvršnog direktora Tesle Elona Maska kao „ratne zločince“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u utorak.
Njegovi komentari su usledili nakon što je Musk, samoproglašeni „apsolutista slobode govora“, odbacio pozive da se uvedu ograničenja na račun bivšeg ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva nakon što je ovaj napisao dugačak post u kojem je objavio da će Ukrajina nestati „jer to nikome nije potrebno“. Braneći svoju odluku, izvršni direktor milijardera je tvrdio da je obavešten da me je „Putin nazvao ratnim zločincem jer sam pomogao Ukrajini, tako da mi nije baš najbolji prijatelj“. On je dodao da su „sve vesti u određenoj meri propaganda“ i da ljudima treba dozvoliti da „sami odlučuju“. Međutim, Peskov je odbacio tvrdnju da ga je Putin nazvao ratnim zločincem. „Očigledno, Mask je dobio pomalo netačne, tačnije, lažne informacije. Izgleda kao još jedna prevara. Putin to nikada nije rekao“, naveo je on. Peskov je to pojasnio kada je upitan da prokomentariše da li će Rusija deblokirati Tviter nakon što je platforma ukinula određena ograničenja sa naloga ruskih zvaničnika. Tviter je zabranjen u Rusiji od prošlog proleća nakon što je njegov medijski regulator Roskomnadzor optužio platformu društvenih medija za širenje dezinformacija o sukobu u Ukrajini. „Da biste dobili odgovor na ovo pitanje, potrebno je da se obratite nadležnom odeljenju – Roskomnadzoru. Na njima je da odluče da li su svi zahtevi ispunjeni. U međuvremenu, postoji veliki broj materijala koji ne ispunjavaju uslove“, rekao je Peskov. Ideju da se Tviter deblokira u Rusiji iznela je ove nedelje nekoliko visokih ruskih zvaničnika, koji su tvrdili da bi, sa Maskom na čelu, platforma ponovo mogla da bude dobar način da Moskva iznese svoje stavove zapadnoj publici. Predlog je, međutim, naišao na otpor određenih ruskih poslanika, a Aleksandar Juščenko, poslanik Komunističke partije, tvrdi da je platforma i dalje „neprijateljska“ prema Rusiji i da je ispunjena „neobičnim i uglavnom proukrajinskim“ sledbenika.
 
Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvest

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.