RT: Ako se vozite sami, to znači da vozite Putina - predsednik ukrajinskog odbora za energetiku

Izvor: Vostok.rs, 29.Jun.2022, 11:45

RT: Ako se vozite sami, to znači da vozite Putina - predsednik ukrajinskog odbora za energetiku

Voziti se sam nije pametan način korišćenja resursa usred trenutne energetske krize, pa oni koji troše benzin pomažu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, rekao Andrej Gerus, predsednik odbora za energetiku ukrajinskog parlamenta. Govoreći na pres konferenciji, Gerus je izrazio zahvalnost na zalihama nafte iz zapadne Evrope i činjenici da se situacija na benzinskim pumpama stabilizuje i da će se, nadaose, dalje poboljšati. Ukrajina je u junu uspela da poveća uvoz goriva za 50 odsto u odnosu na maj - do 600.000 tona, rekao je Gerus. Međutim, tvrdi on, građani takođe treba da budu odgovorni. "Bilo bi lepo sarađivati i imati nekoliko ljudi u kolima. Možemo reći da ako se vozite sami, to znači da vozite Putina. Ako imate sedište sa desne strane i slobodna sedišta iza njega, to nije optimalno korišćenje resursa."
   
Gerus, koji predstavlja ukrajinsku vladajuću stranku „Sluga naroda“, takođe je otkrio da na nekim benzinskim pumpama postoji ograničenje od 40 litara po automobilu, a na drugim 20 litara. On je obećao da će u julu ove kvote "ili biti povećane ili ukinute". EU se suočila sa energetskom krizom u poslednjih nekoliko meseci, pošto su zemlje članice preduzele korake da smanje uvoz ruske energije otkako je Moskva pokrenula svoju vojnu operaciju u Ukrajini. Zvaničnici EU su optužili Kremlj da koristi energetske resurse kao političko oružje, tvrdeći da je ukrajinski sukob odgovoran za naglo povećanje cena benzina i dizela, skokove inflacije i vrtoglave troškove života. Moskva je odbacila optužbe, navodeći da je trenutna kriza rezultat sistematskih grešaka ekonomske politike koju sprovode zapadne zemlje. Izvor: RT Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.