RAZGOVOR KOJI MOŽE PREOKRENUTI SVE: Putin i Lukašenko ponovo na telefonu

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2020, 17:55

RAZGOVOR KOJI MOŽE PREOKRENUTI SVE: Putin i Lukašenko "ponovo na telefonu"

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ponovo je razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom

- Predsednik Rusije saopštio je o svojim razgovorima sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u vezi sa situacijom u Belorusiji - navodi se u saopštenju.

Nakon predsedničkih izbora u Belorusiji, Putin i Lukašenko već tri puta su razgovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << telefonom: 15. i 16. avgusta, kao i u utorak.

U Belorusiji su 9. avgusta održani predsednički izbori. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je sa 80,08 odsto osvojenih glasova pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko koji se nalazi na čelu zemlje već 26 godina.

Uveče istog dana, građani nezadovoljni organizacijom i rezultatima glasanja izašli su na ulice. Tokom protesta privedeno je oko sedam hiljada demonstranata, a hospitalizovano nekoliko stotina ljudi, među kojima i pripadnici policije.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savet bezbednosti UN o krizi u Belorusiji

Izvor: Beta, 18.Avg.2020

Savet bezbednosti UN pozvan je danas da učini sve da bi se zaustavila eskalacija krize u Belorusiji.Tokom diskusije koju su zatražile Estonija i Sjedinjene Države o osporenim izborima na kojima je ponovo pobedio predsednik Aleksandar Lukašenko i demonstracijama protiv njegove vlasti, estonski ministar...

Nastavak na Beta...

Lukašenko i Putin ponovo razgovarli o situaciji u Belorusiji

Izvor: Vostok.rs, 19.Avg.2020, 10:30

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ponovo je razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, javila je državna novinska agencija Belta.. „Predsednik Rusije saopštio je o svojim razgovorima sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u vezi...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.