Putinova kampanja na motoru

Izvor: B92, 30.Avg.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putinova kampanja na motoru

Moskva -- Ruski premijer Vladimir Putin započeo je predizbornu kampanju u Novorosijsku, predvodeći kolonu bajkera vozeći svoj "Harli Dejvidson" na tri točka.

U pozadini se čula hard rok himna motociklističkog kluba "Noćni vukovi", koji su organizvali 16. moto trku na festivalu u Novorosijsku.

Putin je u društvu motociklista >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ratnih veterana prisustvovao obeležavanju godišnjice oslobođenja ovog grada na Crnom moru od nemačke okupacije u Drugom svetskom ratu.

Putin je tokom obraćanja okupljene nazvao "braćom", prenose agencije.

"Želim da vam kažem, braćo, da je dobro što niste zaboravili heroje iz prošlosti. Momci i devojke, vi ste sjajni. Ne samo da se zabavljate dok vozite vaše motore, nego to činite sa patriotizmom", rekao je Putin, koji je bio u društvu veterana Drugog svetskog rata i srpskih boraca iz ratova u bivšoj Jugoslaviji.

Putinova Jedinstvena Rusija glavni je favorit za pobedu na predstojećim parlamentarnim izborima, koji će biti održani 4. decembra.

Drugi svetski rat i motori

Putin je u obraćanju okupljenima u Novorosijsku podsetio i da su pre skoro 68 godina u oslobađanju tog grada poseban značaj imali baš motori.

"I istorijska poglavlja se neverovatno prepliću sa motorima, jer je tada motor bio najbolji način da se deca odvedu na sigurnija mesta kao što je Soči. Tako je nekoliko dece spaseno jer su bili sakriveni u prikolicama motora”, rekao je premijer Rusije.

Putin je dodao i da su ruski marinci koji su oslobodili Novorosijsk imali divne motore koji su još privlačni posle toliko godina.

"Divni su i za bajkere i za sve koji vole Rusiju”.

Vladimir Putin je na moto festivalu vozio motor "Harli Dejvidson" na tri točka, a kako je objasnio njegov predstavnik za štampu, premijer Rusije voli da vozi Harlija, i dvotočkaša i trotočkaša.

"Noćni vukovi” su moto klub iz Moskve koji ima svoj ogranak i u Srbiji. Predsednik domaćih "Noćnih vukova” je Goran Jovanović iz Niša, koji se u martu sreo sa Vladimirom Putinom, koji je bio u jednodnevnoj poseti Beogradu. Jovanović je tada u počasnoj loži na Marakani pravio društvo Putinu zajedno sa državnim vrhom Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin započeo kampanju na motoru

Izvor: Šumadija Press, 30.Avg.2011

Ruski premijer Vladimir Putin započeo je predizbornu kampanju u Novorosijsku gde je u društvu motociklista i ratnih veterana prisustvovao obeležavanju godišnjice oslobođenja ovog grada..

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.