Putin zatražio od Francuske mapu sa grupama koje se bore protiv Islamske države

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin zatražio od Francuske mapu sa grupama koje se bore protiv Islamske države

Ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je od Francuske da napravi mapu sa prikazom grupa koje se u Siriji bore protiv "Islamske države", kako ih ruski avioni ne bi bombardovali, rekao je danas francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus.

Putin se saglasio sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom da treba zajednički gađati "Islamsku državu" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i ostale džihadističke grupacije u Siriji.

- Putin je od nas zatražio da napravimo mapu snaga koje nisu teroristi i bore se protiv "Islamske države". Posvećen je tome da one neće biti bombardovane nakon što predamo mapu - naglasio je Fabijus, koji je bio sa Olandom u poseti Moskvi.

Zapad je optužio Moskvu da gađa položaje pobunjenika koje podržavaju zapadne države, a koji se bore protiv snaga sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Fabijus je, takođe, naveo da bi Pariz mogao poslati specijalne snage u Siriju, ali da takva odluka neće biti objavljena u javnosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.