Putin uručio orden Dodiku

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 15:44

Putin uručio orden Dodiku

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin uručio je danas u Kazanju Orden Aleksandra Nevskog predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Dodik je odlikovan za veliki doprinos razvijanju saradnje Rusije i Bosne i Hercegovine i jačanju partnerstva sa Republikom Srpskom.

"Za veliki doprinos razvoju saradnje Rusije i BiH, jačanju partnerstva sa Republikom Srpskom, odlikovati ordenom Aleksandra Nevskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milorada Dodika – predsednika Republike Srpske", navodi se u ukazu koji je ranije potpisao šef ruske države, prenela je Radio-televizija Republike Srpske.

Republika Srpska je naš prijatelj, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin u razgovoru sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

"Znamo da situacija u Srpskoj nije jednostavna, i spremni smo da razgovaramo o tom pitanju. Zahvalni smo vam na tome što održavate odnose sa Rusijom. Radićemo još više na našim dobrim odnosima i uvek ste dobrodošli u Rusku Federaciju", poručio je Putin.

Predsednik Rusije zahvalio je Dodiku što je u svojstvu počasnog gosta stigao na otvaranje "Igara budućnosti".

"Iskreno da vam kažem, ne znam kako će to sve izgledati. U svakom slučaju, 'Igre budućnosti' su lep događaj i nama je veoma drago da vidimo naše prijatelje iz Republike Srpske", kazao je Putin.

Putin je dodao da će i ova poseta delegacije Srpske i Dodika dati doprinos međusobnoj saradnji.

"I mi ćemo moći da iskoristimo i razmatramo bilateralne odnose u različitim pravcima", naveo je Putin, prenela je RTRS.

Republka Srpska ima ogromnu podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana, rekao je predsednik Srpske Milorad Dodik tokom sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

"To nam posebno olakšava situaciju što se tiče Evrope. Međutim, čitavo rukovodstvo Srpske, predsednik Vlade, predsednik NSRS, srpski član Predsedništva BiH i ja, svi smo dobili sankcije SAD i Britanije. Zahvaljujući našim prijateljim u EU, Evropa nije uvela iste sankcije nama", naveo je Dodik.

Istakao je da će Srpska ojačati.

"Ali evo kod nas narod kaže – što vas ne uništi, to vas ojača. Tako da mi verujemo da ćemo izaći još jači uz pomoć prijatelja", naveo je Dodik, prenela je RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin uručio Dodiku Orden Aleksandra Nevskog

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Feb.2024

KAZANJ - Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin uručio je Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske, Orden Aleksandra Nevskog.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Putinov orden Dodiku: dvostruka igra?

Izvor: Deutsche Welle, 22.Feb.2024, 12:26

Predsednik RS Milorad Dodik sastao se s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom po četvrti put nakon početka rata u Ukrajini. Putin mu je dodelio Orden Aleksandra Nevskog za doprinos razvoju saradnje Rusije i BiH.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.