Putin sutra na Krimu

Izvor: B92, 17.Mar.2019, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin sutra na Krimu

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin sutra će posetiti crnomorsko poluostrvo Krim.

Tamo će prisustvovati obeležavanju pete godišnjice pripajanja tog poluostrva Rusiji, što Ukrajina i međunarodna zajednicu ne priznaju, saopštio je Kremlj.

"Predsednik Rusije će u ponedeljak, 18. marta posetiti Sevastopolj", navodi se u saopštenju i dodaje da će Putin učestvovati u puštanju u rad električne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centrale, razgovaraće sa predstavnicima civilnog društva i prisustvovati proslavi obeležavanja pet godina od pripajanja Krima Rusiji.

Putin je 18. marta 2014. godine sa zvaničnicima Krima potpisao dokument o pripajanju tog ukrajinskog poluostrva Rusiji, dva dana posle referenduma na Krimu na kojem su se građani izjasnili za aneksiju.

Referendum i pripajanje nisu priznale zapadne zemlje, koje su potom uvele sankcije Rusiji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin sutra na Krimu na obeležavanju pete godišnjice pripajanja Rusiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Mar.2019

Ruski predsednik Vladimir Putin sutra će posetiti crnomorsko poluostrvo Krim gde će prisustvovati obeležavanju pete godišnjice pripajanja tog poluostrva Rusiji, što Ukrajina i međunarodna zajednicu ne priznaju, saopštio je Kremlj..."Predsednik Rusije će u ponedeljak, 18. marta posetiti Sevastopolj",...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.